Als je ’s nachts goed slaapt, voel je je overdag beter. Het is niet alleen belangrijk hoe je slaapt, maar ook waar je op slaapt. Een passend matras helpt je bij het aannemen van een goede slaaphouding. Fysius traint de adviseurs van Auping, zodat zij een optimaal matrasadvies kunnen geven voor het behoud van een gezonde en sterke rug. Auping adviseurs krijgen na het volgen van de training van Fysius Rugexperts, het Fysius-certificaat.

Wat doen ze bij Fysius Rugexperts?

Bij Fysius Rugexperts houden ze zich bezig als fysiotherapeut met het behandelen van alle soorten rugklachten. De oorzaak van, met name de terugkerende klachten, ligt vaak bij activiteiten die mensen in hun dagelijkse leven doen. Fysius kijkt niet alleen naar het behandelen van de klachten, maar ook naar het zoeken van de oorzaak. Als de klachten bijvoorbeeld in de ochtend erger zijn, dan gaat er ’s nachts iets mis. Ze zien bij Fysius elk jaar meer dan 20.000 nieuwe cliënten met rugklachten. Verkeerd slapen kan een belangrijke oorzaak zijn. Fysius focust zich vooral op de slaaphouding, maar op de matras en het kussen hebben zij natuurlijk geen invloed. Dat maakt de samenwerking tussen Fysius Rugexperts en Auping zo goed.

Wat leren onze Auping adviseurs?

Tijdens de training wordt vooral gelet op de anatomie van de rug. Deze kennis helpen onze adviseurs bij het geven van meer ergonomisch onderbouwd matrasadvies. De adviseurs krijgen tijdens de training informatie over de wervelkolom, maar ook over het herstel van het lichaam gedurende de nacht. Wat gebeurt er met het lichaam gedurende de nacht? Waar moet je op letten bij de slaaphouding? Daarnaast leren onze Auping adviseurs ook wat de meest voorkomende rugklachten zijn en wat de slaaphouding en matras daar voor invloed op kunnen hebben. Wil je meer weten over onze Fysius rugexperts? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.