fbpx
6

Test je slaappotentieel

Bekijk welk merk het best bij jou past!
Doe de test

Onze winkel is compleet verbouwd en daarmee klaar voor de toekomst.

Bij Auping Store Doetinchem vind je het complete assortiment van Auping. Kom proefliggen op onze matrassen. Je ontvangt deskundig slaapadvies van onze Auping Experts. Zij helpen je een bed of matras te kiezen, die écht bij je past. Ervaar zelf het verschil tussen een spiraalbodem of boxspring en test onze vlakke, handverstelbare en elektrische bodems. Ook voor de styling van jouw slaapkamer kun je bij ons terecht. Voel aan stoffen, kies je kleuren en stel zo jouw eigen slaapkamerstijl samen. We nemen de tijd voor jou. Je kan bij ons een winkel afspraak inplannen wanneer het jou schikt.

Duurzaam

Bij Auping Store Doetinchem dromen we van een duurzame wereld. Een wereld waarin niks wordt verspild, maar alles wordt hergebruikt voor de volgende generatie. Zo werken we toe naar een wereld zonder afval.

De introductie van Auping Evolve, het eerste volledig circulaire matras ter wereld, was de eerste stap in de richting van een nieuw, circulair, matrassenassortiment. Nu heeft Auping ook haar premium matrassenassortiment vervangen door Auping Elysium en Auping Elite. Elk matrastype is verkrijgbaar in 4 verschillende soorten ondersteuning en 3 hardheden. Op deze manier kunnen we iedereen van een passend matras voorzien.

Hoofdkussen cadeau

Een leuk extraatje: maak je online een afspraak bij Auping Store Doetinchem? Dan ontvang je een hoofdkussen cadeau bij je aankoop vanaf € 995,-.

Je bent van harte welkom om je te laten adviseren door onze slaapspecialisten.

Word je regelmatig wakker met een stijve nek of schouderpijn? Zijn je schouderklachten in de ochtend erger dan ‘s avonds? Het kan zijn dat je slaaphouding deze klachten veroorzaakt. Vaak komen schouderklachten door het slapen op een matras dat de druk niet voldoende verdeeld, waardoor er een piekdruk op het schoudergewricht ontstaat. Het is daarom van belang dat je een matras kiest waarbij de schouder voldoende wegzakt in de matras. Nog beter is de combinatie met een bedbodem dat letterlijk ruimte maakt bij je schouder! Morgana heeft de unieke SLAAPTEST ontwikkeld waarbij je direct voelt wat de beste ondersteuning voor je is.

Hoofdkussen

En dan niet te vergeten, het hoofdkussen. Veel slapers liggen al jaren-lang op hetzelfde hoofdkussen. Soms wel meer dan tien jaar. Ze zijn er aan gewend en aan gehecht. Bedenk echter dat kussens na drie à vier jaar aan het eind van hun latijn zijn en vervangen moeten worden. Het is niet alleen hygiënisch om hem te vervangen – een mens verliest per nacht ongeveer een halve liter vocht via transpiratie, adem en speeksel en is een vrijplaats voor huisstofmijt, schimmels en dode huidcellen – na jaren trouwe dienst is de rek uit het kussen en geeft hij minder steun.

Ondersteunend kussen

Een ondersteunend kussen is een kussen die er mede voor zorgt dat je wervelkolom recht en in een natuurlijke houding komt te liggen. Slaagt jouw kussen hier niet of onvoldoende in, dan maken je spieren tijdens je slaap overuren om de incorrecte slaaphouding aan te passen. Een mogelijk gevolg is een onrustige nacht dat je uit je slaap houdt en je bij het op-staan last van je rug, schouders of nek hebt.

Meer weten?

Er zijn heel veel soorten kussens in verschillende maten, materiaal en hardheid. Wat nu het perfecte kussen voor jou is, is puur persoonlijk. Je kunt een kussen uitproberen in de winkel, maar ook thuis. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met onze slaapexperts!

In deze bijzondere tijd staan wij dagelijks voor je klaar om je te ondersteunen en te helpen met je vragen.

Onze winkels zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Of stuur de winkel een mail met jouw naam en telefoonnummer en zij nemen contact met je op.

Telefonisch contact

Morgana Doetinchem: 0314 392 058
Auping Store Amersfoort: 033 303 0417
Auping Store Doetinchem: 0314 325 092
Auping Store Duiven: 0316 745 542
Hästens Store Amersfoort: 033 303 0418
Hästens Store Naarden (Het Arsenaal): 035 303 1335
Hästens Store Utrecht: 030 307 5727

 

E-mail contact

Morgana Doetinchem: morgana.doetinchem@slaapxpert.nl
Auping Store Amersfoort: auping.amersfoort@slaapxpert.nl
Auping Store Doetinchem: auping.doetinchem@slaapxpert.nl
Auping Store Duiven: auping.duiven@slaapxpert.nl
Hästens Store Amersfoort: hastens.amersfoort@slaapxpert.nl
Hästens Store Naarden (Het Arsenaal): hastens.naarden@slaapxpert.nl
Hästens Store Utrecht: hastens.utrecht@slaapxpert.nl

Een Morgana bedbodem gaat gemiddeld 15 jaar mee. Tijdens de levensduur van deze bedbodem kun je genieten van de onderstaande voordelen:

 • Optimaal ontspannen tijdens het lezen en tv kijken omdat je je spieren minder hoeft aan te spannen.
 • Rustige, ontspannen benen omdat je ze hoger kunt laten liggen. Dat zorgt voor een betere doorbloeding en dus voor een beter temperatuurregulatie.
 • Zonder moeite je bed opmaken door het omhoog verstellen van je hoofd- en voeteneinde.
 • Schoonmaken onder het bed zal een stuk gemakkelijker gaan door alle elementen omhoog te verstellen. Dit is ook handig als je allergisch bent; het maakt het bestrijden van huisstofmijt makkelijker.
 • Nog gemakkelijker in en uit je bed stappen door het verstellen van je hoofdeinde. Dit is vooral voor oudere mensen erg comfortabel.
 • Heeft je bed een comfortlift? Dan kun je zelfs hoger of lager in je bed gaan liggen, exact zoals jij het wilt.
 • De elektrische bedden van Ergosleep hebben een 0g (zero g) functie. Deze functie zorgt ervoor dat het hoofd- en voeteneinde omhoog gaat, zodat rug en benen in een bepaalde hoek worden gezet die zorgt voor maximale ontspanning. Deze houding biedt volgens NASA voor astronauten die de ruimte worden ingeschoten de minste weerstand: 0g, oftewel 0 g-krachten. Dit is voor je lichaam de meest ontspannen houding die er is, zodat je optimaal kunt uitrusten!

Wil je meer weten over de verstelbare slaapoplossingen van Morgana? Neem dan direct contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak.

Elke ochtend fris en fruitig uit bed stappen en vol energie een nieuwe dag beginnen. Dat klinkt geweldig! Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Eén op de vijf Nederlanders heeft problemen met slapen. De meest voorkomende reden is slaaptekort. Maar ook als je wél voldoende uren slaapt, kan het zijn dat je niet uitgerust wakker wordt. Hoe dat kan en wat je kunt verbeteren, bespreken we in deze blog. Lees hier de 5 redenen waarom jij niet uitgerust wakker wordt.

 1. 1. Geen slaapritme

Een gemiddeld volwassen persoon heeft ongeveer 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig. Dit zou voldoende moeten zijn om je lichaam te laten herstellen van alle activiteiten van de dag ervoor.

Word jij, na 7 of 8 uur slapen, toch vermoeid wakker? Dan houd je waarschijnlijk geen vast ritme aan. Dit heeft te maken met de werking van melatonine op jouw biologische klok. Als het donker wordt, wordt er melatonine aangemaakt en is het tijd om te gaan slapen. Als het licht wordt, stopt het lichaam met het aanmaken van dit hormoon.

Het is belangrijk om elke dag rond hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op te staan. Wanneer je dit doet, val je gemakkelijker in slaap en heb je minder moeite met opstaan. Ook kan het aanhouden van een goed slaapritme het concentratievermogen overdag verbeteren!

Kan je echt niet zonder telefoon naast je in slaap vallen? Zet dan je scherm op de nachtstand. Hierdoor wordt het blauwe licht verminderd en maak je meer melatonine aan. Zowel een IPhone als een Android telefoon hebben deze functionaliteit.

 1. 2. Te veel licht in de slaapkamer

Het wordt vaak vergeten hoe belangrijk het is om in een verduisterde slaapkamer te slapen. Ook dit heeft te maken met het melatonine hormoon, wat wordt geremd door licht. Elk klein beetje licht wat opgevangen wordt door je brein kan al voor verwarring zorgen. Het is dus belangrijk dat je verduisterende (rol)gordijnen hebt en ervoor zorgt dat er geen licht vanuit de gang jouw kamer binnenkomt. Een andere, minder kostbare optie, is het gebruiken van een slaapmasker!

 1. 3. Rommel in de slaapkamer

Een opgeruimde slaapkamer en een ontspannen sfeer gaan hand in hand. Hoe minder rommel hoe beter. Zelfs een stapel boeken op jouw nachtkastje kan al een soort ‘werksfeer’ creëren die je juist niet wilt hebben in een slaapkamer! Ga eens door jouw slaapkamer heen met een frisse blik: waar word ik blij van en wat verstoord de sfeer in mijn slaapkamer?

Wil je echt een stapje verder? Maak dan van jouw slaapkamer een verboden terrein voor telefoons en laptops. Deze verstoren het slaapritme. Er zijn zelfs deskundigen die zeggen dat slapen met een smartphone naast je hoofd invloed kan hebben op je gevoel van stress en ontspanning.

 1. 4. Een slechte slaaphouding

Misschien wel één van de meest gemaakte fouten tijdens het slapen is het liggen in een verkeerde houding. Een goede slaaphouding betekent dat jouw rug- en nekwervels kunnen ontspannen en in een rechte lijn liggen. Dit gebeurt niet wanneer je op je buik ligt. Er ontstaat een holling in de onderrug en spanning op de nek omdat deze gedraaid ligt.

Iets wat kan helpen bij een betere slaaphouding is onze Sleepmate. Deze helpt je om vanaf een zijligging niet door te draaien naar de buik.

 1. 5. Geen aandacht voor het juiste hoofdkussen

“Als hij maar lekker ligt”, wordt vaak gezegd over het hoofdkussen. Dit is natuurlijk heel belangrijk, maar nog belangrijker is de juiste ondersteuning die je krijgt vanuit een hoofdkussen. Samen met de bedbodem en het matras bepaalt een hoofdkussen grotendeels de kwaliteit van jouw nachtrust.

Nog niet toe aan een nieuw bed, maar wel je nachtrust verbeteren? Begin dan eens met een nieuw hoofdkussen. Een goed hoofdkussen wat goed bij jou past, kan het wakker worden met een stijve nek of pijnlijke schouders voorkomen. In onze winkels vind je een ruime collectie aan hoofdkussens met verschillende vullingen en hardheden. Kom eens langs en laat je adviseren welk hoofdkussen het beste bij jou past.

Wanneer je bovenstaande tips toepast, kan jouw nachtrust er alleen maar op vooruit gaan. Wil je écht weten wat 10 tot 15 jaar goed en gezond slapen voor jou kan betekenen? Boek dan een slaaptest bij Morgana in Doetinchem.

De dagen worden korter en buiten wordt het steeds kouder. Het is duidelijk; de winter maakt langzaam zijn entree. Dit is het moment om jouw slaapkamer om te toveren tot een warm nest. Want niets is fijner dan na een lange (werk)dag tot rust komen in een fijne slaapkamer. Maar hoe maak je nou je slaapkamer klaar voor de winter? In deze blog geven we je tips om er warmpjes bij te liggen deze winter!

Het belang van een goed slaapklimaat

Goed en gezond slapen is natuurlijk het hele jaar door belangrijk. Maar in de winter kan het soms extra lastig zijn om ’s ochtends fit en uitgerust wakker te worden. De kou en het gebrek aan licht in de ochtend helpt niet mee.

Een bed dat volledig aansluit op jouw lichaam is essentieel voor een goede nachtrust. Maar ook het slaapklimaat verdient de nodige aandacht. Een gemiddeld persoon ligt 1/3 van zijn of haar leven in bed. Je brengt dus ontzettend veel tijd door in de slaapkamer.

Bij een goed slaapklimaat zijn bijvoorbeeld de ventilatie en temperatuur van belang, maar je kunt ook denken aan het creëren van de juiste sfeer. Laten we snel doorgaan naar de 5 tips om jouw slaapkamer klaar te maken voor de winter!

1. De ideale slaapkamertemperatuur

In de winter heb je misschien snel de neiging om de verwarming in de slaapkamer flink omhoog te zetten. Toch is het goed om de temperatuur in de slaapkamer tussen de 16ºC en 18ºC te houden omdat jouw kerntemperatuur voldoende moet kunnen afkoelen.

Zet voor het slapen gaan de verwarming even aan om de kamer op te warmen, maar laat deze niet de hele nacht aan staan. Sluit de ramen wanneer het buiten erg koud is. Even ventileren in de ochtend is voldoende voor een frisse slaapkamer.

2. Warme kleuren en materialen

Niet alleen een goede temperatuurregulatie is belangrijk in een winterse slaapkamer. Ook door een warme sfeer te creëren, wordt jouw slaapkamer een fijne plek waar je kunt ontspannen.

Ga voor natuurlijke en warme tinten zoals roestbruin, bordeauxrood of donkergroen. Met een nieuw dekbedovertrek geef je jouw slaapkamer al een hele andere look & feel!

Warme plaids, zachte kussens en geurkaarsen doen ook wonderen. Zo prikkel je al je zintuigen. Heb je wel eens gedacht aan een vloerkleed in de slaapkamer? Deze brengt niet alleen een warme sfeer met zich mee, maar maakt het ’s ochtends ook fijner om uit bed te stappen.

3. Sfeerverlichting

Een fijne sfeer gaat of staat met sfeerverlichting. Juist tijdens de donkere dagen is sfeerverlichting belangrijk. Je kunt deze verlichting op allerlei manieren toepassen. Denk aan een vloerlamp als eye-catcher in de hoek van de kamer of subtiele dimbare lampjes bevestigd aan jouw bed.

Wist je dat jouw lichaam zich aanpast aan het ritme van de zon en het licht dat de slaapkamer binnenvalt? Zolang het donker blijft in de slaapkamer denken jouw hersenen nog niet aan wakker worden. Een wake-up light kan daarbij helpen! Zo’n lamp simuleert een zonsopkomst waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt.

4. Een persoonlijk dekbed

Eén van de belangrijkste elementen, als het gaat om een gezond slaapklimaat, is een dekbed die past bij jouw persoonlijke comfortwensen. Meestal worden dekbedden onderverdeeld in vier warmteklassen. Bij Morgana onderscheiden we de volgende warmteklassen:

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat we jou in de wintermaanden een dekbed adviseren met warmteklasse 1 of 2. Maar je kunt ook kiezen voor een 4-seizoenen dekbed. Dit zijn twee dekbedden waarvan je er in de warmere maanden één van gebruikt. Voeg je ze samen? Dan heb je een heerlijk winterdekbed met warmteklasse 1.

Jij hebt het inmiddels heerlijk warm onder het winterdekbed, maar bij jouw partner breekt het zweet uit? Ga dan voor een partnerdekbed. Zo kunnen we bijvoorbeeld alleen jouw kant extra bijvullen.

5. Voorkom koude voeten

Een veelvoorkomend probleem tijdens het slapen in de winter zijn koude voeten. Met koude voeten lukt het minder goed om jouw lichaamstemperatuur te herverdelen waardoor je minder snel in slaap valt. Het klinkt tegenstrijdig, maar warme handen en voeten zorgen ervoor dat jouw lichaam beter afkoelt ‘s nachts en hierdoor slaap je beter. Je zou met sokken aan kunnen slapen, maar het heeft geen zin om sokken aan te trekken als je voeten al koud zijn.

Een andere oplossing voor koude voeten is het aanpassen van het dekbed. Omdat een dekbed bestaat uit verschillende vlakken kunnen we afzonderlijke delen bijvullen. Zo kunnen we het voeteneinde extra bijvullen waardoor je minder snel last hebt van koude voeten.

Met Morgana de winter door!

Krijg je het al warm van deze tips, maar kan jouw slaapkamer wel een upgrade gebruiken? We helpen je graag de winter door te komen! In de winkel kunnen onze slaapadviseurs jou adviseren over goed en gezond slapen. Alleen een nieuw dekbed nodig of een gehele slaapoplossing? Doe de slaaptest in één van onze winkels en kom erachter wat een goede nachtrust voor jou kan betekenen!

Wil jij jouw slaapgedrag weten, of slaap je niet goed en wil je weten hoe dit kan? Met de nieuwe Ergosleep®-App en Ergosleep®-tracker krijg je inzicht in je slaappatroon en -routine. Het is een handige App die een aantal interessante functionaliteiten heeft om jouw slaapkwaliteit te verbeteren.

Slaapgedrag en slaapkwaliteit meten!

De tracker analyseert jouw slaappatroon, vertaalt dit in een slaapscore en reikt jou een aantal tips aan om je slaapkwaliteit te verbeteren. De Sleep-tracker meet onder andere je slaapcyclus, hartslag, aantal ademhalingen per minuut, bewegingen, luchtvochtigheid en temperatuur van jouw slaapkamer.

Zet alles in de app

Verder kan je met de App jouw producten van Ergosleep en je slaap-DNA in de app zetten. Je kan zelfs eenvoudig de motoren van je Ergosleep bed bedienen en wordt een afzonderlijke bediening overbodig. Daarnaast ontvang je – als je dit wenst – regelmatig handige tips om jouw slaap aangenamer en efficiënter te maken, zoals bijvoorbeeld een melding wanneer het tijd is om je matras te draaien.\

Onze winkels blijven geopend, maar wij nemen het Corona-virus serieus en houden ons aan de genoemde voorschriften door de overheid en het RIVM.

Het Corona-virus heeft zijn intreden in Nederland gedaan en er zijn maatregelen door het Kabinet genomen. Gelukkig zijn er bij SlaapXpert geen tekenen van besmetting gesignaleerd en kunnen onze winkels gewoon geopend blijven. Wij zijn momenteel extra alert op de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en klanten.

In lijn met de adviezen van de overheid, hebben wij de volgende maatregelen genomen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan:

– Wij geven klanten geen hand, maar wij begroeten u met een extra vrolijke glimlach;
– Voor iedere nieuwe klant wordt er een speciaal wasbaar sloopje over het testkussen gelegd bij het proefliggen;
– Onze winkels worden extra gereinigd en wij zorgen voor een optimale Hygiëne.

U bent van harte welkom in onze winkels.

Indien u de mogelijke drukte in onze winkels wilt mijden, is het mogelijk om in overleg en op afspraak onze winkels ‘s avonds te bezoeken.

In Nederland zijn er zo’n 500.000 mensen met een serieus slaapapneu. Hiervan hebben er minimaal 420.000 klachten, zonder adequate behandeling. Wil jij weten wat slaapapneu is, wat de verschijnselen, oorzaken en gevolgen zijn en wat jij er aan kunt doen?

Lees dan hier onze brochure over slaapapneu. 

Wil je meer weten of zoek je vrijblijvend advies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze slaapspecialisten.

Een goede nachtrust is essentieel om overdag goed te kunnen presteren. Een goed bed is daarbij van groot belang. Regelmatig ontvangen wij bij SlaapXpert vragen over matrassen en hoofdkussens. Denk aan vragen als: Wanneer moet het matras vervangen worden? Wat is een goed kussen? Om een goed en onafhankelijk advies te kunnen geven, organiseren wij fysio adviesdagen bij onze vestigingen. Fysiotherapeuten van verschillende praktijken zullen dan aanwezig zijn om een passend advies te geven voor een goede slaaphouding en fijne nachtrust.

Data adviesdagen

 

Wees welkom!

Je bent van harte welkom op de verschillende data’s en vestigingen. Onze slaapadviseurs staan de gehele dag voor je klaar.


Bel voor de beste Auping deal
033-3030 417

Bel voor de beste Hästens deal
033-3030 418

Bel voor de beste Morgana deal
0314-39 2058