fbpx
1

Test je slaappotentieel

Bekijk welk merk het best bij jou past!
Doe de test

Morgana Matrassen

Op zoek naar een nieuw matras?

Een goed matras geeft de ondersteuning van de bodem op de juiste manier door en moet voldoen aan jouw persoonlijke comforteisen. Bij onze matrassen maken we onderscheid tussen support matrassen en souplesse matrassen. De supportmatrassen (pocket) zijn voor het gebruik op een boxspring en de souplesse matrassen (latex) zijn voor het gebruik op een lattenbodem. Een pocket matras bevat veren die, naar mate je ze indrukt, steeds meer ondersteuning geven. Schuim of latex matrassen verdelen de druk geleidelijker, waardoor bij diep indrukken gelijke weerstand wordt terug gegeven.


Pocket 550 Alpura

vanaf € 1199,-

Op het Pocket 550 Alpura matras lig je naast comfortabel ook nog eens in een gezonde houding. De 7 comfortzones zorgen ervoor dat jouw ruggengraat in een rechte lijn ligt.

 • De beste ondersteuning op basis van jouw SLAAP-DNA®
 • Zeer comfortabele afdeklaag van natuurlatex
 • De Alpura tijk is soepel, anti-bacterieel en anti-allergisch


Pocket 750 Alpura

vanaf € 1899,-

Het pocket 750 matras, geschikt voor op een boxspring, zorgt voor een zeer aangenaam ligcomfort. De pocketveren worden vervaardigd uit hoogwaardig staaldraad.

 • Uitzonderlijk ventilerend vermogen
 • Volledig aan te passen naar jouw lichaamsprofiel en comfortwensen
 • Voorzien van een Alpura matrastijk die zowel zelfreinigend is als huisstofmijt resistent


Pocket 950 Alpura

vanaf € 2599,-

Op het hoogwaardige Pocket 950 matras slaap je ongetwijfeld lekker. Dankzij de exclusieve technologie van pocketveer in pocketveer geniet je van een optimaal ligcomfort. Dit matras ligt zacht en geeft je een luxueus gevoel.

 • Biedt een hoogwaardig comfort en proactieve ondersteuning
 • Sluit perfect aan op het lichaam door de juiste drukverdeling
 • Inclusief een Alpura Deluxe® matrashoes met luxe handgrepen


Latex 750 Alpura

vanaf € 2249,-

Het Latex 750 matras helpt mee aan een goede en gezonde nachtrust. Door middel van de 7 comfortzones wordt jouw lichaam gestimuleerd om in een natuurlijke rechte houding te liggen, wat ervoor zorgt dat jij iedere ochtend fit en uitgerust wakker wordt.

 • Een hoogwaardige kern van 100% Talalay Natuurlatex
 • Stimuleert een gezonde lighouding door middel van de 7 comfortzones
 • De Alpura matrastijk is zelfreinigend en huisstofmijtvrij


Latex 550 Alpura

vanaf € 1549,-

Het Latex 550 Alpura matras heeft een kern van 100% natuurlatex. Dit maakt het matras van hoogwaardige kwaliteit. Dit soepele en elastische matras zorgt voor optimale ondersteuning en een drukverlagend gevoel.

 • Optimale vochtregulatie door de kern van natuurlatex
 • Luxe, elastische tijk zorgt voor optimaal comfort
 • De Alpura matrastijk is zelfreinigend en geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie


Op zoek naar een nieuw matras?

Is jouw matras aan vervanging toe en ben je de zoektocht gestart naar een nieuw matras? Het is belangrijk om een matras te kiezen dat perfect aansluit bij jouw lichaam en comfortwensen. Er is dan ook geen enkel matras dat geschikt is voor ieder persoon. Welke ondersteuning je nodig hebt vanuit een matras hangt af van jouw lichaamsprofiel. Heb je een te hard matras? Dan wordt je doorbloeding afgekneld en krijgt je huid onvoldoende zuurstof. Dit resulteert erin dat je lichaam steeds wilt draaien waardoor je onrustig slaapt.

Een te zacht matras is ook zeker niet goed voor een gezonde nachtrust. Zo krijg je namelijk niet voldoende ondersteuning. Het is dus belangrijk dat jouw nieuwe matras perfect aansluit op jouw lichaam. Bij Morgana helpen we je graag om deze match te vinden!

Ontdek jouw slaap-DNA

Verschillende soorten matrassen

Bij Morgana hebben we een ruime collectie aan matrassen in elke bedenkbare maat. We hebben 2-persoons matrassen van bijvoorbeeld 180 x 200 cm of 1-persoons matrassen van 90 x 200 cm. Daartussen zitten vele andere maten. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een twijfelaar matras van 140 x 200 cm.

We maken onderscheid in supportmatrassen en souplessematrassen. Het supportmatras is geschikt voor op een boxspring. Deze matrassen, ook wel pocketveer matrassen genoemd, bevatten veren die steeds meer ondersteuning bieden naarmate je ze indrukt. Het souplessematras is geschikt voor op een lattenbodem. Dit zijn vaak schuim of latex matrassen die de druk geleidelijk verdelen.

Maak direct een afspraak

Hoe onderhoud je een matras?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van jouw nieuwe matras genieten. Daarbij zijn drie dingen belangrijk. Het matras beschermen, ventileren en draaien. Maak altijd gebruik van moltons en hoeslakens om het matras te beschermen. Daarnaast moet je het matras goed ventileren. Dit kun je doen door elke ochtend het dekbed helemaal open te slaan en het raam even open te zetten.

Tot slot raden we aan het matras eens in de drie maanden om te keren. Zo verdeel je de druk op het matras. Wanneer je een matras goed onderhoud gaat deze zo’n 10 jaar mee. Daarna is een matras echt wel aan vervanging toe.

Een nieuw matras kopen bij Morgana

Wil je een nieuw matras kopen, maar weet je niet precies welk matras het beste bij jou past? Bij Morgana vinden we jouw slaapoplossing aan de hand van jouw SLAAP-DNA®. Nadat je de slaaptestvan 8 minuten hebt gedaan, weten we precies welk matras geschikt is voor jouw lichaam.

Ieder mens is anders en heeft ook zo een eigen voorkeur. Als blijkt dat jouw ideale matras afwijkt van die van je partner, dan hebben we verschillende oplossingen om ze perfect op elkaar te laten aansluiten. Daarnaast kunnen we ook gestoffeerde matrassen leveren, geheel in stijl met jouw bodem.

Bekijk de collectie online of kom langs in één van onze winkels. Onze slaapadviseurs adviseren je graag zodat jij de komende 10 tot 15 jaar goed en gezond slaapt.

Bijna alles is mogelijk!

Ontdek jouw slaap-DNA

Bel voor de beste Auping deal
033-3030 417

Bel voor de beste Hästens deal
033-3030 418

Bel voor de beste Morgana deal
0314-39 2058