De lente is weer in het land en onze nieuwe collectie dekbedovertrekken liggen weer in de schappen. Hoog tijd om eens te vertellen wat de verschillende materialen zijn met hun eigenschappen.

Katoen Satijn

Katoen Satijn is een zachte, gladde, soepele en lichte stof. Doordat er per iedere horizontale draad, 4 verticale draden boven worden gebruikt, komen de draden meer boven op het katoen te liggen en daardoor krijgt het katoen de kenmerkende lichte glans

Percal Katoen

Percal Katoen heeft een zachte look zonder de glans van satijn. Boven iedere horizontale draad komt een verticale draad. Het is soepel maar wat steviger dan katoensatijn en wat minder glad. Daardoor kreukt het wat meer dan gemiddeld. Het is heerlijk koel en geeft een beetje een crispy gevoel.

Linnen

Linnen heeft een heleboel goede eigenschappen maar laten we beginnen met de meest opvallende: linnen kreukt! De vezel van linnen is ontzettend sterk, is luchtig omdat het warmte niet vasthoudt. Ook kan linnen wel 20% van het eigen gewicht aan vocht opnemen, maar droogt ook weer snel. Ideaal voor de warme zomernachten. Vaak wordt de onderzijde van een dekbed overtrek vervaardigt van katoen satijn.

Tencel

Tencel is afkomstig van de eucalyptusboom een zeer duurzaam product en zo milieuvriendelijk dat het het Europese Ecolabel heeft gekregen. Tencel is zo zacht als zijde, neemt goed vocht op en staat dat ook gemakkelijk weer af, daardoor voelt het koel aan. De structuur van de vezel zorgt voor een bijzonder goede vocht- en warmteregulering.

Bamboe

Bamboe is net als Tencel zijdezacht, van nature hypoallergeen en antibacterieel. Bamboe reguleert het vocht en neemt 3x meer vocht op als katoen. Bamboe is zeer geschikt voor vrouwen in de overgang die last hebben van hitte en nachtzweten. Het geeft een aangenaam droog gevoel en is ademend. Bamboe heeft een gladde vezel en daardoor geschikt voor de gevoelige huid. Je zou zeggen dat het bijna dezelfde eigenschappen heeft als linnen, maar linnen heeft een rijkere vezel en daardoor sterker dominanten in zijn eigenschappen.

Bamboe wordt gekweekt op aangelegde velden. Dit is dus niet de bamboe die de Panda eet.