We brengen allemaal veel tijd door in de slaapkamer, want we slapen elke nacht gemiddeld toch wel een uurtje of 6 tot 8. Natuurlijk zijn er dan genoeg weetjes over slaapkamers en irritaties in de slaapkamer.

  • Een niet verduisterde slaapkamer maakt dik. Onderzoek toont aan dat licht tijdens de slaap leidt tot een slechtere stofwisseling.
  • Niet alleen het matras is bepalend voor een goede ondersteuning, ook de bed bodem en hoofdkussen hebben een belangrijke taak en dienen te zijn afgestemd op elkaar.
  • De huisstofmijt houdt niet van dons. Dekbedden van dons zijn juist geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie omdat deze dekbedden beter ventileren en beter vocht reguleren, in tegenstelling tot synthetische dekbedden, zal de huisstofmijt hier zich minder snel nestelen.
  • Bij het bepalen van de maat van je bed is het belangrijk dat de matraslengte 20 tot 30cm langer is dan je zelf bent. Dit zorgt voor voldoende ruimte voor je hoofdkussen zodat je juist op de matras ligt.
  • Sommige matrassen kun je aan elkaar ritsen. Dit is prettig als je last hebt van de naad tussen twee matrassen. Alternatieve oplossing voor dit probleem is een topdek matras, voor veel mensen ligt dit echter te warm, met name in de zomer.
  • Veel zijslapers hebben schouderklachten omdat zij op een bed slapen welke niet optimaal bij hun lichaamsprofiel past.  De heup en schouder ondervinden dan te veel druk. Een geprofileerd bed biedt de oplossing.

Wil je meer weten? Of heb je zelf nog leuke weetjes over de slaapkamer? Laat het ons weten! Neem contact met ons op.