Je komt terug van vakantie en hebt op een heerlijk bed geslapen. Dan denk je: dat bed moet ik ook hebben! De meeste hotels hebben boxspring bedden. Maar wat is een boxspring nou eigenlijk? En is een boxspring dan ook echt beter dan een lattenbodem? Laten we beide bedbodems eens bekijken om te kijken of dat ook echt zo is.

Wat is een boxspring eigenlijk?

Hoog tijd om wat misverstanden de wereld uit te helpen. Een boxspring is namelijk helemaal geen bed, maar een bedbodem. In de box zitten metalen veren. De bodem van een boxspring is standaard gestoffeerd. Om je bed compleet te maken heb je nog een matras en eventueel topper nodig. We adviseren altijd een pocketvering matras op een boxspring bodem te leggen. Een mee-gestoffeerd hoofd- en/of voetenbord maken je boxspringbed compleet.

Voordelen van een boxspring

Boxspringbedden liggen over het algemeen erg comfortabel. Dit hangt wel af van de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden in de bodem en natuurlijk of het juiste matras is gekozen voor jouw lichaamsprofiel. Ben je van plan om een nieuwe boxspring te kopen? Dit zijn enkele voordelen:

  • Een boxspring heeft een luxueuze uitstraling: je kan de boxen laten bekleden met textiel of leder. In de kleur en stijl die jij wil en met pootjes naar keuze. De mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos.
  • Een boxspring is meestal standaard iets hoger dan een gewoon bed, wat het in- en uitstappen makkelijker maakt.
  • Door de verenstructuur van de boxspring en de matras, zorgt het geheel voor een uitstekende ventilatie.

Wat is een lattenbodem eigenlijk?

Een lattenbodem bestaat uit een bedkader met daarin de latten. Om een bed compleet te maken is een matras en eventueel een ledikant nodig.

Voordelen van een lattenbodem

Lattenbodems liggen over het algemeen erg comfortabel en bieden goede ondersteuning. Dit hangt wel af van de kwaliteit van de lattenbodem en zeker ook het schuimmatras op de lattenbodem. Lattenbodems kunnen gemaakt worden met verschillende materialen en technieken. Een kwalitatief goede lattenbodem is qua slaapcomfort nauwelijks te vergelijken met een goedkoop exemplaar. Het is daarom ook belangrijk om je goed te laten adviseren.

  • Een bed met lattenbodem is doorgaans goedkoper dan een boxspring
  • Een ledikant kan in je slaapkamer vaak afgestemd worden op je kast en nachtkastjes.
  • Je kan de lattenbodem makkelijk uit het ledikant halen om eens grondig te stofzuigen.

Conclusie

Is er een verschil inslaapcomfort? Door de grote populariteit van de boxspring zou je bijna gaan denken dat deze bedbodem beter is dan een lattenbodem. Maar is dat ook zo? Nee, dat is een fabeltje. Hoewel de bodem van een boxspring uit veren bestaat in plaats van flexibele latten, bieden beide type bedbodems een goed ligcomfort en lichaamsondersteuning. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze adviseurs.