In het begin van de nacht zijn de fases van diepe slaap het langst. De eerste vier tot vijf uur van de slaap, ofwel de eerste drie slaapcycli, wordt “kernslaap” genoemd omdat hier vrijwel alle diepe slaap optreedt en een groot deel van de droomslaap. Wat is dit precies en waarom is dit heel belangrijk voor je? Wij leggen het graag uit.

Over de kernslaap

De kernslaap is een essentieel onderdeel van je slaapcyclus. Het is de diepste fase van je slaapcyclus en het is de periode waarin je lichaam de meeste rust krijgt. In de kernslaap zal je lichaamstemperatuur dalen. Je spieren ontspannen, je hartslag en ademhaling vertragen. De kernslaap is belangrijk omdat het je lichaam in staat stelt om te herstellen. Tijdens deze fase produceert je lichaam de meeste hormonen die je helpen met herstel. Dit is het herstel van je spieren en je vitale organen. De kernslaap is ook de fase waarin je dromen ervaart en waarin je je geheugen versterkt.

Goed slapen

Om goed te slapen is het belangrijk dat je voldoende kernslaap krijgt. Hoe langer je in de kernslaap bent, hoe beter het herstel van je spieren en organen is. Als je te weinig kernslaap krijgt, kun je vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenverlies, depressie en angst ervaren. Het is belangrijk om de kernslaap te maximaliseren. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Denk aan het volgen van een regelmatig slaappatroon. Dit betekent dat je onder meer elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed gaat en op hetzelfde tijdstip opstaat. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om de kamer te verduisteren en minimaal een uur voor je gaat slapen niet meer op je telefoon of laptop te kijken.

Kernslaap maximaliseren

Als je een goede kwaliteit kernslaap hebt, zal je je beter voelen, minder stress ervaren en meer energie hebben. Het is ook belangrijk voor je geestelijke gezondheid, omdat het helpt om je hersenen te resetten en je gevoelens en emoties te verwerken. Bij SlaapXpert geloven we dat iedereen recht heeft op een optimale nachtrust. Daarom bieden wij een op maat slaapadvies aan, specifiek gericht op jouw individuele slaapbehoeften. Ervaar zelf het persoonlijke advies en breng een bezoek aan één van onze beddenspeciaalzaken in Amersfoort, Doetinchem, Duiven en Utrecht. Met behulp van onze adviezen kun je je kernslaap beter begrijpen en je kernslaap maximaliseren.

SlaapXpert

Ben je op zoek naar de slaapspecialist in jouw buurt? Dan ben je bij SlaapXpert aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring in de slaapbranche en bieden de beste bedden, boxsprings, matrassen en toebehoren van de merken Auping, Hästens en Morgana aan. Deze merken zijn geselecteerd op basis van onze slaapvisie en niet andersom. We geloven dat iedereen recht heeft op een goede nachtrust. Daarom bieden wij een slaapadvies op maat aan, specifiek gericht op jouw individuele slaapbehoeften.

Onze missie is om iedereen te helpen een optimale nachtrust te krijgen. Of je nu last hebt van slaapproblemen of gewoon op zoek bent naar een comfortabelere slaapomgeving. Door ons te richten op jouw individuele slaapbehoeften kan er een oplossing worden gevonden die perfect aansluit bij jouw situatie. Een maatwerk advies leidt tot een significante verbetering van de slaapkwaliteit, waardoor jij je fitter, energieker en mentaal stabieler voelt. Ervaar zelf het persoonlijke advies en breng een bezoek aan één van onze beddenspeciaalzaken.