Tencel is een zeer duurzaam geproduceerde vezel, dat wordt gemaakt van eucalyptus hout en verwerkt wordt tot een zachte en soepele natuurvezel.

Vezel met veel voordelen

Dit vezel heeft veel voordelen. Het is zo zacht als zijde, zo koel als linnen, zo warm als wol en neemt tot wel 150% meer vocht op als katoen. De Tencel-vezel is sterk en gemakkelijk in onderhoud. Door zijn gladde oppervlakte heeft Tencel een zijdeglans. Het is een perfect product voor zowel in de winter als in de zomer. Tencel neemt goed vocht op en staat dat ook heel makkelijk weer af, dus de stof droogt ook zeer snel weer op. De structuur van de vezel zorgt voor een bijzonder goede vocht- en warmteregulering.

Een stof van eucalyptusbomen

Tencel is slecht is een merknaam. De stof wordt gemaakt van eucalyptusbomen. Voor Tencel wordt het hout gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. De bomen worden gekapt, de barst verwijderd en de kale stammen worden in hele kleine stukjes gehakt. Het hout gaat daarna een heel proces door.

Milieuvriendelijk product

Zoals we als aangaven is Tencel een duurzaam product. De chemische producten die worden gebruikt, worden tot wel 99,6% opnieuw gebruikt. Het afvalwater dat vrij komt is onschadelijk. Voor een mooi en egaal uiterlijk dienen vezels gebleekt worden. Voor Tencel is een proces van volledig chloorvrij bleken ontwikkeld. Tencel is dus biologisch afbreekbaar. Het is zo milieuvriendelijk dat het het Europese Ecolabel heeft gekregen!

Bekijk onze collectie

Wij, bij Morgana Doetinchem, zijn dan ook heel trots op onze collectie van KAYORI die veel keuze in deze mooie producten heeft. Bezoek onze winkel om het aanbod te aanschouwen.