Goed en gezond slapen begint natuurlijk met een bed waar je lekker in ligt, maar om echt goed te slapen zijn andere factoren ook van enorme invloed. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om in een donkere, rustige slaapkamer te slapen met een aangename temperatuur. Een factor die we vaak onderschatten is ons beddengoed. Je hebt misschien wel een zomer- en een winterdeken en een simpel maar lekker kussen. Maar biedt jouw beddengoed de ondersteuning en het comfort om lekker en ongestoord te slapen? Lees hier alles over het perfecte beddengoed voor een perfecte nachtrust!

Het hoofdkussen

Jouw hoofdkussen is zeker een hoofdzaak voor een goede en gezonde nachtrust. Een ideaal hoofdkussen biedt niet alleen een zachte ondergrond voor je hoofd, maar ook de juiste ondersteuning voor je nek. Het hoofdkussen zorgt ervoor dat je nek in lijn komt te staan met je ruggengraat, zodat je lichaam nergens onder druk staat. Op deze manier kun je spierpijn bij het wakker worden voorkomen en heeft je lichaam ’s nachts optimaal de mogelijkheid om te herstellen en zich klaar te maken voor de volgende dag. Als je nek stijf aanvoelt is je kussen waarschijnlijk te hard of te zacht. Je slaaphouding heeft hier ook invloed op. Let bij het kiezen van een kussen ook op het materiaal. Het liefste heb je een kussen met dons of met latex vulling voor goede ventilatie. Zo voorkom je onaangename temperaturen, vochtigheid, allergenen en huisstofmijt. Dons is een aangename optie voor een zacht kussen, en latex is ideaal wanneer je op zoek bent naar een steviger kussen met meer ondersteuning.

Het dekbed

Dekbedden zijn grotendeels een kwestie van smaak en temperatuur. Op basis van het seizoen zal je waarschijnlijk willen wisselen van de dikte van het dekbed. De zomernachten in Nederlandse zijn echter niet altijd even warm, waardoor je waarschijnlijk baat hebt bij een dekbed wat geschikt is voor allerlei verschillende temperaturen. Ook is het van belang om te kiezen voor een dekbed wat vocht absorberend is. In onze slaap zweten we geregeld. Als jouw dekbed niet goed om kan gaan met het vocht komt dit het klimaat van jouw bed niet ten goede. Een dekbed met een ademend materiaal, zoals dons, is daarom vaak ideaal. Omdat dons goede ventilatie biedt, blijft de temperatuur aangenaam en blijft er geen vocht over om huisstofmijt aan te trekken.  Een andere optie is wol of kameelhaar. Deze natuurlijke vullingen absorberen veel vocht, en zorgen voor een perfecte temperatuur zodat je het nooit te koud of warm hebt.

Als je graag samen met je partner onder één deken slaapt, is het mogelijk dat jullie niet altijd allebei lekker liggen. Om een perfecte balans samen te stellen is het bij onze donzen dekbedden mogelijk om de opvulling van het dekbed per vlak in te stellen. Zo kunnen jullie allebei comfortabel liggen onder jullie ideale dekbed. Het is verder ook nog mogelijk om bepaalde delen van jouw kant van het dekbed zwaarder te maken. Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van koude voeten, kun je de onderste vlakken van je dekbed bijvullen. Zo stel je jouw persoonlijke droomdekbed samen; en die van je partner!

Het ideale bed

Hotelbedden zijn vaak niet per se betere bedden. De ervaring van een hotelkamer en het frisse, zachte beddengoed speelt vaak een hele grote rol. Wel hebben hotelbedden vaak een aantal kenmerken die ze dat heerlijke, luxe gevoel geven. Zo hebben hotelbedden vaak een hoge instap, wat voor veel mensen prettig is. Luxe hotelbedden zijn vaak boxsprings die vaak hoger zijn dan een standaard ledikant. Maar ook met een ledikant kan je de boxspring look en feel creëren met het juiste model en matras. Om het hotelgevoel helemaal na te bootsen kun je het beste kiezen voor een groot king size bed. Alleen al de luxe en comfortabele uitstraling geeft zin om snel in bed te duiken en heerlijk weg te dromen.

Persoonlijk advies

Twijfel je nog over welk hoofdkussen het beste bij jou zou passen? Of heb je misschien vragen over welk dekbed een slaapadviseur jou zou aanraden? Onze slaapadviseurs staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Boek nu een afspraak in één van onze winkels en samen gaan we op zoek naar het beste beddengoed voor jouw perfecte nachtrust. Ook kun je bij Morgana Doetinchem een gratis slaaptest doen. In onze slaaptest meten we precies wat jouw lichaam nodig heeft om elke nacht goed en gezond te slapen. Zo kunnen we je een slaapoplossing aanbieden die perfect aansluit op jouw slaapprofiel. Maak nu een afspraak en ervaar meteen wat 10 jaar lang goed en gezond slapen voor jou kan betekenen!