fbpx
3

Test je slaappotentieel

Bekijk welk merk het best bij jou past!
Doe de test

Dé specialist op het gebied van rugklachten telt 29 vestigingen in Nederland. Elk jaar worden er meer dan 20.000 nieuwe clienten behandeld met rugklachten waarbij klachten worden behandeld maar ook wordt gekeken naar de oorzaak. Fysius rugexperts beschikt over een eigen opleidingsinstituut. Hier worden jaarlijks ruim 20 opleidingen verzorgd, allemaal gericht op de wervelkolom. Van al deze kennis profiteren nu ook de Auping Stores. Auping werkt samen met Fysius Rugexperts. Met de juiste kennis van ergonomie vind je een matras die helemaal bij je past. Alle slaapadviseurs van Auping Store zijn hiervoor opgeleid en Fysius gecertificeerd.

Slapen en rugklachten

Wat gebeurt er nu eigenlijk lichamelijk wanneer je slaapt? Wat zijn de beste slaaphoudingen en waar moet je op letten bij het aanmeten van een matras?
Verkeerd slapen kan een belangrijke oorzaak van rugklachten zijn. De Rugexpert focust zich puur op de slaaphouding, maar op de matras en het kussen heeft de fysiotherapeut natuurlijk geen invloed. Dat maakt de samenwerking tussen Fysius Rugexperts en Auping Store zo mooi.

Wat kun je doen om een slechte slaaphouding te verbeteren?

Net als elke andere gewoonte, is dat best lastig. Onbewust neem je in je slaap snel een houding aan die lekker ligt, maar misschien niet de beste houding is. Een passende matras kan daarin wel veel doen. Wanneer een matras het lichaam op de juiste punten ondersteunt, stimuleert deze je om een goede houding aan te nemen.

Is een matras bijvoorbeeld te hard?
Dan ga je ’s nachts veel draaien. Helemaal niet draaien is echter ook niet goed. Dat zie je vaak wanneer je op een te zachte matras slaapt, eentje waarin je helemaal wegzakt. Wat een passende matras is, is per persoon heel verschillend. De één heeft wellicht meer ondersteuning nodig bij de heupen, maar voor de ander is een matras met een schouderzone juist meer geschikt. Daarom vind ik het zo goed dat Auping verschillende matrassen met verschillende zones heeft. Zo is er voor elk type lichaam een passende matras aan te bieden.

Auping Store
Bel voor de beste Auping deal
033-3030 417

Bel voor de beste Hästens deal
033-3030 418

Bel voor de beste Morgana deal
0314-39 2058